“Zaustaviti krvoproliće u Ukrajini“

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Zaustaviti krvoproliće u Ukrajini“

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se Rusija mora usresrediti na pitanja razvoja, ne sme dozvoliti da bude izolovana i mora razvijati odnose sa partnerima. Kako je istakao, uložiće sve svoje napore kako bi se zaustavilo krvoproliće na istoku Ukrajine.

Rusija se mora usredsrediti na razvoj, ne sme biti izolovana: Vladimir Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

 

"Moramo mirno, dostojanstveno i efikasno graditi našu zemlju, ne smemo dozvoliti da budemo izolovani od ostalog sveta, kao ni prekidati odnose sa partnerima, ali ne smemo ni dozvoliti odnos nepoštovanja prema nama", rekao je predsednik Putin tokom posete Krimu.

 

Putin je naveo da se treba konsolidovati i mobilisati ali ne za rat, niti bilo kakvu konfrontaciju već za naporan rad u ime Rusije.

 

Tokom razgovora sa ruskim parlamentarcima na Jalti o situaciju u Ukrajini Putin je rekao da će Rusija učiniti sve da se zaustavi krvoproliće u ovoj zemlji.

 

Putin je rekao da treba pažljivo pratiti šta se tamo dešava.

 

"Pomno pratimo tamošnju situaciju, o tome razgovaramo sa liderima Ukrajine, sa međunarodnom zajednicom, sa glavnim međunarodnim organizacijama. Učinićemo sve što je u našoj moći da se sukob što brže okonča kako bi prestalo prolivanje krvi u Ukrajini", poručio je Putin.

 

Ruski predsednik je takođe osudio katastrofalnu humanitarnu situaciju na istoku Ukrajine, ocenjujući da je reč o "krvavom haosu" i "bratoubilačkom sukobu".

 

Predsednik Rusije rekao je da ruske sankcije nisu osvetničke mere već sredstvo za podršku domaće proizvođače i otvaranje domaćeg tržišta za nove partnere.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.