Zarobljen ukrajinski vojnik u Donjecku: Mrtav pijan pokušao da napadne položaje snaga DNR?

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarobljen ukrajinski vojnik u Donjecku: Mrtav pijan pokušao da napadne položaje snaga DNR?

Narodna milicija Donjecke Narodne Republike saopštila je danas da je zarobila jednog ukrajinskog vojnika koji je sam pokušao da napadne položaje ustanika.

- Posmatrači su odlučili da ga ne ometaju. Na kraju su ga vojnici pustili da se približi pa su ga vezali i zarobili - izjavio je portparol Narodne milicije DNR Danil Bezsonov.

On je objasnio da je ukrajinski vojnik bio u alkoholisanom stanju.

Vojnik je posle hapšenja rekao i da prema predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajine Petru Porošenku u redovima Oružanih snaga Ukrajine iz dana u dan rastu "mržnja i prezir".

- U razgovoru sa zarobljenikom potvrđene su informacije da su se komande snaga bezbednosti pripremale za ofanzivne operacije u Donbasu krajem decembra 2018. godine i provokacije sa upotrebom hemijskog oružja – rekao je Bezsonov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zarobljenik vojnik ukrajinskih snaga

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2019, 14:19

Narodna vojska Donjecke Narodne Republike saopštila je da je zarobila jednog ukrajinskog vojnika. Kako se navodi, on je sam pokušao da napadne položaje vojske DNR-a. „Posmatrači su odlučili da ga ne ometaju. Na kraju su ga vojnici Narodne vosjke pustili da se približi, vezali i zarobili“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.