Zaplakao Zelenski VIDEO

Izvor: B92, 24.Feb.2023, 15:28

Zaplakao Zelenski VIDEO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zaplakao je u jednom trenutku, prilikom obeležavanja prve godišnjice ruske invazije.

Zelenski se jutros obratio oružanim snagama na Trgu Sv. Sofije, kod katedrale sa zeleno-zlatnom kupolom kao simbolom žilavosti i otpornosti grada. "Ponosan sam na vas", poručio je on.

"Svima vama koji se borite za Ukrajinu želim reći (...) Ponosan sam na vas. Svi mi, svako od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nas je ponosan na vas", rekao je zadržavajući suze dok je odlikovao vojnike Ordenom heroja Ukrajine.

Tokom intoniranja državne himne, prisutni su pognuli glave tokom minuta ćutanja, a Zelenski je plakao, preneli su mediji.

"Pre godinu dana na današnji dan, sa ovog istog mesta oko sedam ujutro, obratio sam vam se kratkom izjavom, u trajanju od samo 67 sekundi", rekao je u svom govoru, uz svečanu muziku u pozadini. "Mi smo jaki. Spremni smo na sve. Pobedićemo svakoga. Tako je počeo 24. februar 2022. Najduži dan u našim životima. Najteži dan u našoj novijoj istorijii. Rano smo se probudili i od tada nisam spavao", rekao je.

Ukrajinski predsednik "uhvaćen je" kako takođe suzdržava suze tokom posete američkog predsednika Kijevu, kada se Džozef Bajden pozdravljao sa ukrajinskim zvaničnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DRSKO JE PORUČIO PUTINU "JA SAM TU" Godinu dana Zelenski prkosi ruskom lideru koji ga je POTCENIO: Kako je komičar postao SIMBOL UKRAJINSKOG OTPORA

Izvor: Blic, 24.Feb.2023

Svako veče ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavljuje svoja motivišuća video obraćanja, ujedinjujući svoje trupe u borbi protiv ruske invazije i pokušavajući da skrene pažnju sveta na muke njegove nacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.