Zapadni lideri znaju da Ukrajinci kradu njihov novac – Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 05.Nov.2023, 20:53

Zapadni lideri znaju da Ukrajinci kradu njihov novac – Kremlj

  Zapadne zemlje su shvatile da ukrajinski zvaničnici koriste sredstva koja dobijaju od svojih pristalica kako bi napunili sopstvene džepove, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
U intervjuu ruskom novinaru Pavlu Zarubinu objavljenom u nedelju, Peskov je tvrdio da zapadni lideri „razumeju da je određeni deo novca koji daju Ukrajini, jednostavno rečeno, ukraden“, dodajući da tu realnost prepoznaju kreatori američke politike na različitim nivoima. Prema Peskovu, kada su suočeni sa korupcijom u Ukrajini, američki zakonodavci „moraju da objasne svojim biračima zašto ne postoji odgovarajući mehanizam za nadgledanje isplate sredstava i zašto zatvaraju oči pred ovim“ dok raspravljaju o daljim paketima pomoći. Peskov je dodao da su se i SAD i podržavaoci Kijeva u Evropi „umorili od ukrajinske teme, kijevskog režima i tereta koji su stavili na svoja pleća“, misleći na ogromnu vojnu i finansijsku pomoć koju Ukrajina dobija od zapada. „Čak i tako izuzetno moćne ekonomije kao što su Sjedinjene Države ne mogu to da rade beskonačno. Imaju dosta svojih problema... Sve će to u jednom trenutku postati prevelik teret koji više neće moći da podnose“, naglasio je on. Komentari Peskova dolaze nakon što je Politiko početkom oktobra objavio da je administracija američkog predsednika Džoa Bajdena „daleko više zabrinuta zbog korupcije u Ukrajini nego što javno priznaju“. U osetljivom dokumentu koji je citirao magazin naglašava se da bi široko rasprostranjena korupcija u Ukrajini mogla da natera zapadne saveznike da napuste Kijev u borbi sa Rusijom. Članak Politiko pratio je izveštaj Si-En-En-a, koji je objavljen otprilike u isto vreme, u kojem se navodi da američki zvaničnici guraju Kijev da učini više u borbi protiv korupcije, a diplomatska nota Stejt departmenta sastavljena ovog leta povezuje napore protiv korupcije sa kontinuiranim direktnim budžetom. U međuvremenu, zahtev Bajdenove administracije da Kongres odobri novi bezbednosni paket, koji uključuje više od 60 milijardi dolara za Ukrajinu, naišao je na snažno protivljenje republikanaca. Neki poslanici GOP-a pozvali su predsednika na veću odgovornost i da pojasni kako bi, po njegovom mišljenju, izgledao kraj sukoba. Izvor: RT (F)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.