Zapad više ne krije ko stoji iza planiranja kijevske kontraofanzive — Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2023, 14:17

Zapad više ne krije ko stoji iza planiranja kijevske kontraofanzive — Zaharova

  Zapad više ne krije da zaista stoji iza planiranja ukrajinske toliko hvaljene kontraofanzive i da će učiniti sve da osigura njen uspeh, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu u četvrtak.
„Zapad otvoreno izjavljuje da će učiniti sve da kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga, koja je planirana u bliskoj budućnosti, uspe. To jest, kao što možete zamisliti, oni čak i ne kriju da su iza svega ovog vojnog planiranja, ne samo taktičko navođenje, o čemu smo više puta govorili, već i tekuće raspoređivanje [snaga] prema njihovom strateškom planu“, rekla je ona. Zaharova je takođe naglasila da predstavnici zapadnih zemalja, otvorenim zahtevanjem da ruska strana pretrpi maksimalne moguće gubitke, „još jednom glasno potvrđuju svoju direktnu umešanost u sukob“. U utorak je Njujork tajms, pozivajući se na poverljive dokumente Pentagona i američkih obaveštajnih službi koji su se pojavili na internetu, izvestio da ukrajinske oružane snage planiraju da krenu u kontraofanzivu na jugu sledećeg meseca. Prema pisanju lista, do kraja aprila očekuje se da Ukrajina pripremi 12 borbenih brigada sa po 4.000 vojnika.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.