Zapad ima rešenje za Ukrajinu? Neće se dopasti ni Kijevu ni Moskvi

Izvor: B92, 20.Avg.2023, 10:28

Zapad ima rešenje za Ukrajinu? Neće se dopasti ni Kijevu ni Moskvi

Predstavnici zapadnih zemalja trenutno rade na varijantama sporazuma za okončanje sukoba u Ukrajini, ali njihovi uslovi nisu u interesu, ni Moskve niti Kijeva.

Ovo piše "Volstrit džurnal".

"Neki zapadni zvaničnici razrađuju grandiozne sporazume za okončanje rata, ali oni ne odgovaraju ciljevima ni Kijeva niti Moskve", piše list.

Istovremeno, kako se navodi u članku, glavni cilj Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - a to je "obnavljanje njenog teritorijalnog integriteta" - na dugom je štapu zbog ograničene podrške ključnih saveznika koji se plaše da preuzmu nepotrebne "troškove i rizike".

Kao primer nesigurnih partnera ukrajinskih vlasti, list, između ostalog, navodi SAD i Nemačku.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou.

Zapad stalno poziva Rusku Federaciju na pregovore, za šta Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog.

Ranije je Kremlj saopštio da ne postoje preduslovi za prelazak situacije u Ukrajini na miran kurs, apsolutni prioritet za Rusiju je postizanje ciljeva specijalne operacije, a trenutno je to moguće samo vojnim putem.

Kako navode u Kremlju, situacija u Ukrajini može da ide u mirnom pravcu, pod uslovom da se uzme u obzir de fakto situacija i nova realnost, svi zahtevi Moskve su dobro poznati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.