Zapad daleko od isporuke F-16 u Kijev, mnogo posla treba da se uradi — Pentagon

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2023, 00:08

Zapad daleko od isporuke F-16 u Kijev, mnogo posla treba da se uradi — Pentagon

Zapadne države su daleko od sprovođenja planova za isporuku američkih aviona F-16 u Ukrajinu, a za to tek treba još posla da se uradi, izjavio je u četvrtak predsednik Zajedničkog štaba američkih snaga Mark Mili.
Od njega je zatraženo da prokomentariše status programa isporuke ratnih aviona u Ukrajinu na konferenciji za novinare nakon sastanka zapadne kontakt grupe koja koordinira isporuke oružja Ukrajini u Briselu. „Danas smo imali sesiju sa raznim zemljama; u ranoj smo fazi planiranja [ovog programa]. Mislim da postoji namera nekoliko zemalja koje su se pojačale da preuzmu vođstvo – Holandija i Danska – u smislu planiranja. Ostalo je još dosta posla da se uradi. Mislim da bi bilo preuranjeno davati konkretan datum kada će F-16 ili bilo koji drugi tip naprednih aviona biti angažovan u borbama u Ukrajini", izjavio je general.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.