Zapad da se pripremi

Izvor: B92, 13.Sep.2023, 20:04

"Zapad da se pripremi"

Zapad treba da se pripremi za dugi rat u Ukrajini i da se obračuna sa sve neprijateljskijom Rusijom čak i nakon njegovog završetka.

Ovo je danas izjavio načelnik Generalštaba vojske Češke Karel Rehka.

Nakon što su pojedini zapadni vojni zvaničnici izrazili zabrinutost da se ukrajinska letnja kontraofanziva odvija suviše sporo, Rehka je u intervjuu Rojtersu rekao da nije nezadovoljan tempom napredovanja.

"Tako izgleda vojna ofanziva", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je on i dodao da ona nije kao film o Drugom svetskom ratu i da je za kontraofanzivu potrebno vreme.

Prema njegovim rečima, globalno gledano, obe srane trenutno nemaju kapacitet da dostignu svoje krajnje ciljeve u skorije vreme. Češka, članica NATO, uputila je Ukrajini municiju, tenkove, oklopna vozila, raketne bacače i haubice. Rehka je kazao da Češka još uvek ima oružje u skladištima koje može da pošalje Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.