Zapad bi mogao da promeni podršku Ukrajini ako se sukob produži – Makron

Izvor: Vostok.rs, 01.Jun.2023, 01:02

Zapad bi mogao da promeni podršku Ukrajini ako se sukob produži – Makron

Zapad bi mogao da preispita svoju pomoć Ukrajini, ako sukob preraste u dugotrajan, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron tokom međunarodne bezbednosne konferencije Globsek u Bratislavi, dodajući da se velike nade polažu u potencijalnu ukrajinsku kontraofanzivu.
„Spremamo se da ovaj sukob postane dugotrajan, do posledica takvog razvoja događaja“, rekao je on. „Moramo pripremiti javno mnjenje za dugoročnu podršku Ukrajini u sukobu visokog i srednjeg intenziteta u skladu sa situacijom. U tom obimu moramo preispitati i analizirati prirodu naše podrške zajedno sa našim partnerima tokom ovog leta, i da shvatimo šta nam je potrebno za postizanje željenog rezultata“. U međuvremenu, francuski lider se uzdržao od javnog razgovora o perspektivama u slučaju neuspeha očekivane ukrajinske kontraofanzive, izrazivši nadu da će ona biti uspešna.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.