Žal za ruskim turistima u ski centrima

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žal za ruskim turistima u ski centrima

Turisti iz Rusije nekada su u poljskom skijaškom centru Zakopane provodili odmor i u hotelima, restoranima i buticima ostavljali dosta novca, a sada ih zbog ukrajinske krize dolazi sve manje.

Gosti iz istočne Evrope su zahtevni - žele dobru hranu i piće koje troše u većim količinama, beskrajnu zabavu i uopšte ne obraćaju pažnju na novac. U 2015. godini Zakopane se nada poseti turista iz zapadne Evrope, koji nisu, kao komšije sa Istoka, preterano rastrošni i velikodušni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << piše "Dojče vele".

- Hotelijeri, ugostitelji i trgovci na malo osetiće pad broja turista. Inače, Rusi i Ukrajinci su u gradu ostavljali dosta novca. Prihodi će će biti manji - rekao je bivši gradonačelnik Zakopana Januš Majćer.

Zakopane godišnje poseti dva miliona turista. Mesto ima 27.000 stanovnika i za većinu njih turizam je bio glavni izvor prihoda.

Slično je i u skijalištima u francuskim Alpima. Iako su na dobrom glasu kod skijaša u celoj Evropi, ski rizort Bel Planj u regionu Savoj žali za Rusima trošadžijama. Hotelijeri, taksisti i prodavci ski-pasova žale se da su ostali bez najboljih gostiju i to usred sezone.

Za ovakvu situaciju krive sankcije koje je EU uvela Rusiji, ekonomsku krizu kod Rusa i pad vrednosti nafte. Nadaju se rešenju ukrajinske krize i sledećoj sezoni sa Rusima na skijama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.