Zaharova: Kijev prebacuje tešku artiljeriju ka Donbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 15:52

Zaharova: Kijev prebacuje tešku artiljeriju ka Donbasu

Kijev prebacuje na istok Ukrajine i ka liniji razdvajanja tešku artiljeriju i to registruje i OEBS, rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. "Specijalna monitoring misija OEBS registruje da Kijev prebacuje na istok zemlje teško naoružanje, uključujući artiljerijsko naoružanje velikog kalibra i oklopna vozila, a nastavlja se i primena bespilotnih letelica", navela je Zaharova na redovnom brifingu za novinare.

Zaharova je naglasila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je NATO nastavio da snabdeva Ukrajinu oružjem i Moskvu ta situacija zabrinjava, prenosi Sputnjik.

"Razvoj događaja u toj zemlji uz podršku NATO koji prosto pumpa oružjem Ukrajinu, koja je u stanju građanskog rata, i dalje zabrinjava.

Kijev nagomilava snage na liniji razdvajanja u Donbasu“, upozorila je ona.

Kako je rekla, Moskva je uznemirena informacijama da se u Ukrajini u opticaju nalazi pet miliona komada neregistrovanog naoružanja.

"Imajući u vidu uzavrelu nacionalističku atmosferu zabrinjava informacija Državnog tužilaštva Ukrajine o tome da u zemlji u opticaju ima pet miliona komada neregistrovanog naoružanja“, istakla je ona.

Zaharova je rekla i da Rusija poziva Kijev da ne sabotira Minske sporazume i da prekine sa masovnim kršenjem ljudskih prava.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZAHAROVA UPOZORILA JAVNOST: Kijev prebacuje tešku artiljeriju ka Donbasu, OEBS registrovao velike pokrete trupa

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2021

Zaharova je naglasila da je NATO nastavio da snabdeva Ukrajinu oružjem..Kijev prebacuje na istok Ukrajine i ka liniji razdvajanja tešku artiljeriju i to registruje i OEBS, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova...- Specijalna monitoring misija OEBS registruje da Kijev...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.