Zaharova: Italiju ne vidimo kao garanta mogućeg mirovnog procesa u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2023, 17:05

Zaharova: Italiju ne vidimo kao garanta mogućeg mirovnog procesa u Ukrajini

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da Rusija ne može da smatra Italiju garantom potencijalnog mirovnog procesa u Ukrajini zbog pristrasnog stava Rima prema Moskvi.

"Očigledno, s obzirom na pristrasnu poziciju Italije, ne možemo je gledati ni kao poštenog posrednika, ni kao mogućeg garanta mirovnog procesa", rekla je Zaharova, a prenela agencija TASS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Krajem decembra prošle godine italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je da će zvanični Rim podržati svaki napor da se dođe do mira u Ukrajini i da je spreman da bude garant mirovnog proces.

"Moramo da radimo na miroljubivom dogovoru na konkretan način. Potrebni su nam signali obe strane. Dosad ih nismo videli, ali mi je drago da sam čula tokom razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim da ima nameru da preduzme inicijative u tom smeru. Italija je spremna da bude garant mirovnog procesa, a ja planiram da putujem u Kijev pre 24. februara", rekla je Meloni.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RT: Italija ne može biti posrednik u ukrajinskoj krizi - Moskva

Izvor: Vostok.rs, 05.Jan.2023, 10:16

Italija ne može biti posrednik u sukobu između Moskve i Kijeva, izjavila je portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Primedbe su usledile kao odgovor na raniju inicijativu italijanskog premijera Đorđe Meloni. „Čudno nam je da čujemo predloge za posredovanje od nacija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.