Zabrinutost zbog hakovanih podataka novinara u Ukrajini

Izvor: B92, 02.Jun.2016, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrinutost zbog hakovanih podataka novinara u Ukrajini

Moskva -- Ambasadori G7 izrazili su zabrinutost jer su hakeri objavili imena i podatke novinara koji su izveštavali iz istočnog dela te zemlje koji kontrolišu pobunjenici

Hakeri grupe "Mirotvorci" naveli su da su pristupili kompjuterima koje su separatisti koristili da bi registrovali novinare koji rade u konfliktnoj zoni.

Kako su naveli, smatrali su da je neophodno da objave listu "jer ti novinari sarađuju s borcima iz terorističkih organizacija".

Ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Japana, države koja trenutno predsedava grupom G7, saopštila je da objavljivanje podataka novinara "ugrožava njihovu ličnu bezbednost i teško stečenu slobodu medija u Ukrajini".

Dodaje se da je "objavljivanje informacija u suprotnosti s ukrajinskim zakonima".

U dvogodišnjim sukobima na istoku Ukrajine između vlade i pobunjenika koje podržava Rusija poginulo je 9.300 ljudi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.