ZELENSKOM ĆE JOŠ DUGO ZUJATI U UŠIMA: Ruska šamarčina Ukrajini, šmekerski objasnili pitanje Krima

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2021, 14:55

ZELENSKOM ĆE JOŠ DUGO ZUJATI U UŠIMA: Ruska šamarčina Ukrajini, šmekerski objasnili "pitanje Krima"

Portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov objasnio kako stoje stvari sa Krimom

Predsednik Rusije Vladimir Putin spreman je da na sastanku sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim razgovara o Krimu, ako se radi o prekograničnoj saradnji, ali ne i o pripadnosti ovog regiona Rusiji, izjavio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

On je dodao da predstoji još mnogo rada u pogledu organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << susreta lidera Rusije i Ukrajine.

- Bezizlazna situacija: naše ukrajinske kolege žele, na primer... Oni kažu: "Razgovaraćemo o Krimu". Ali ako se razgovara o Krimu u smislu razvoja prekogranične saradnje, znate, Rusija ima prekograničnu saradnju sa regionima stranih zemalja – ako je s tim u vezi, onda sam siguran da će Putin biti spreman. Ali ako se razgovara o nečem drugom, a ne o tome da je Krim region Ruske Federacije, onda niko o tome nikada ni sa kim neće razgovarati - istakao je Peskov u programu televizije "Rusija 1".

Portparol Kremlj je podsetio da "u Ustavu stoji crno na belo da je krivično delo govoriti o otuđenju teritorija Ruske Federacije. Krivično delo! Stoga, naravno, ima još mnogo posla da se uradi, da se nastavi dalja razmena mišljenja i videćemo šta će od toga biti. Ali takva razmena mišljenja zaista postoji", dodao je on.

Zelenski je ranije u video-poruci o bezbednosnoj situaciji u zemlji predložio Putinu da se "sastanu bilo gde u ukrajinskom Donbasu gde se vodi rat", a Putin je odgovorio da bi ukrajinsko rukovodstvo za razmatranje pitanja o istoku Ukrajine prvo trebalo da se sastane sa rukovodstvom Donjecke i Luganske republike, a tek zatim sa predstavnicima Rusije.

Ruski lider takođe je rekao da je spreman da primi Zelenskog u Moskvi u bilo koje vreme koje mu odgovara, ukoliko on želi da razgovara o bilateralnim odnosima, ali Kijev taj predlog odbacio.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krim: Putin spreman za razgovor sa Zelenskim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin spreman je da razgovara sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim o mogućoj pograničnoj saradnji, izjavio je predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov..."Naši ukrajinski sagovornici kažu - hajde da razgovaramo o Krimu. Ukoliko je taj predlog u kontekstu pogranične regionalne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kremlj: Putin spreman da razgovara o Krimu sa Zelenskim ako je reč o prekograničnoj saradnji

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2021

Vladimir Putin je spreman da razgovara o Krimu sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim ako je reč o prekograničnoj saradnji, ali ne i o pripadništvu poluostrva, rekao je portparol predsednika Dmitrij Peskov za "Prvi kanal", prenose RIA Novosti. Prema njegovim rečima, ostaje mnogo toga da se...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.