ZELENSKI U KONFLIKTU SA SVOJIM VOJNICIMA: Lukašenko izneo tvrdnje o stanju u Ukrajini

Izvor: Press, 03.Jun.2022, 19:48

"ZELENSKI U KONFLIKTU SA SVOJIM VOJNICIMA": Lukašenko izneo tvrdnje o stanju u Ukrajini

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da raspolaže informacijama da između predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i ukrajinske vojske postoji „ozbiljan konflikt“.
(фото: новости.рс)
Како је рекао, до конфликта је дошло због ситуације са Пољском.
- Пољска жели, видите ли, и >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << тамо, и `вамо. Те хоће да прихвати избеглице, те неће, па тражи паре или пак захтева да паре у Украјину иде кроз Варшаву. Већ су се и договорили да Украјину растегну. Међутим, неће им успети. У Украјини је већ, према мојим информацијама, почео озбиљан унутрашњи конфликт - рекао је Лукашенко.
Према његовим речима, до тог конфликта је дошло јер је украјинска војска схватила да не може више да ратује.
- Војници најбоље разумеју како то изгледа ратовати против Русије. Гину момци. Они добро знају какве су им могућности и колико могу да ратују. А да настави да ратују више не могу. Погледајте само, Русија је променила тактику - навео је он.
Осврнуо се и на проблем са украјинским житом рекавши да Америка покушава да одузме од Украјине „последње парче хлеба“.
- Они желе да покраду Украјинце. Они ће наставити да им испоручују наоружање, међутим, у замену за живот - рекао је.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.