ZELENSKI TO NIKAD NE BI URADIO Bajden razbesneo Amerikance jednim potezom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 15:18

"ZELENSKI TO NIKAD NE BI URADIO" Bajden razbesneo Amerikance jednim potezom (VIDEO)

Još jedan peh šefa Bele kuće

Pojavljivanje predsednika SAD Džoa Bajdena pred novinarima u kravati boje ukrajinske zastave apsolutno je neprihvatljivo, napisao je američki političar Vivek Ramasvami na društvenoj mreži Iks.

Dan ranije, govoreći u Beloj kući, Bajden se pojavio pred novinarima u svojoj „ukrajinskoj kravati“ i sa „ukrajinskom značkom“ u znak podrške Kijevu, koji je, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prema njegovim rečima, „u očajnoj situaciji“ zbog nedostatka finansijske pomoći.

- Bajden nosi zastavu druge zemlje čije račune plaćamo, ali nikada nismo videli Zelenskog da nosi zastavu zemlje koja mu plaća. Ovo mnogo govori o bolesnoj psihologiji ovog odnosa - rekao je Ramasvami.

Biden: "I'm wearing my Ukraine tie and my Ukraine pin, which I've been wearing because they're in dire straits right now. The clock is ticking." pic.twitter.com/cpB0sgWYu9

— TheBlaze (@theblaze) February 6, 2024

Američki Senat je u ponedeljak predstavio predlog zakona koji će kombinovati izdvajanje novca za bezbednost granica i pomoć Ukrajini i Izraelu. Ukupno se predlaže da se izdvoji 118,28 milijardi dolara, od čega je 60,06 dolara za podršku Kijevu. Istovremeno, planirano je da se na bezbednost granica potroši tri puta manje – 20,2 milijarde dolara. Bajden je izrazio podršku nacrtu zakona i pozvao Kongres da ga usvoji što je pre moguće.

Prema rečima predsednika Predstavničkog doma američkog Kongresa Majka Džonsona, predloženi zakon, koji kombinuje pomoć Kijevu, Izraelu i zaštitu sopstvenih granica Sjedinjenih Država, je „gori od očekivanog“, a inicijativa je osuđena na neuspeh.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.