ZELENSKI SE ZAHVALIO VUČIĆU: Hvala Srbiji na podržavanju suvereniteta (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 11:21

ZELENSKI SE ZAHVALIO VUČIĆU: "Hvala Srbiji na podržavanju suvereniteta" (VIDEO)

Zelenski se oglasio na "Iks-u"

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski sastao se juče sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Tirani.

O tome kako je izgledao njihov susret i o čemu su razgovarali Zelenski je pisao na svom nalogu „Iks“.

- Sastao sam se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i zahvalio Srbiji na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajine, kao i humanitarnoj i finansijskoj pomoći i dobrodošlici Ukrajincima koji su pobegli od rata. Primetio sam značaj učešća Srbije u primeni Formule mira. Usaglasili smo dalje kontakte u cilju širenja globalne podrške Formuli. Obavestio sam predsednika Vučića o trenutnoj situaciji na frontu. Razgovarali smo i o bezbednosnim i političkim izazovima u istočnoj Evropi - napisao je Zelenski.

I met with President @AVucic and thanked Serbia for supporting Ukraine’s sovereignty and territorial integrity, as well as its humanitarian and financial assistance and welcoming Ukrainians who fled the war.

I noted the importance of Serbia’s participation in the Peace Formula… pic.twitter.com/pDQlvU5xPF

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 28, 2024

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.