ZELENSKI SE PROPISNO OBRUKAO: Izjavio istorijsku glupost, a onda mu je Zaharova zapušila usta (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021, 18:55

ZELENSKI SE PROPISNO OBRUKAO: Izjavio istorijsku glupost, a onda mu je Zaharova zapušila usta (FOTO)

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izrazio je mišljenje da su ukrajinski naučnici odigrali ključnu ulogu u slanju prvog čoveka u svemir.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova se zapitala: ako je tako, zašto Kijev i dalje ne osvaja svemirska prostranstva.

- Bez lažne skromnosti reći ću da bez Ukrajine on ne bi bio moguć. Ukrajinski konstruktori su odigrali ključnu ulogu u realizaciji sovjetskog svemirskog programa - rekao je Zelenski, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povodom godišnjice prvog leta čoveka u svemir.

Portparol ruskog MIP-a je primetila da ukrajinskim konstruktorima godinama ništa ne smeta da osvajaju svemirska prostranstva.

«Без лишней скромности и Украины» Зеленский о юбилее первого полёта человека в космос высказал мысль: «Без лишней...

Posted by Maria Zakharova on Понедељак, 12. април 2021.

- Rusija nikada nije delila slavu svemirskih pobeda. Sateliti, rakete i osmeh Gagarina – sve je to zajedničko i pripada svim 15 republika SSSR: Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Gruziji, Kazahstanu, Kirgiziji, Letoniji, Litvaniji, Moldaviji, Tadžikistanu, Turkmenistanu, Uzbekistanu, Ukrajine i Estoniji. Naučnicima, radnicima, učiteljima, lekarima, vojnicima i svima koji su radili na postizanju ovog neverovatnog cilja - napisala je Zaharova na fejsbuku.

- Šteta što su najsjajnija dostignuća kijevskog režima postali neobuzdani bes, rusofobija i reinkarnacija nacionalističkih ideologija sa nacističkim simbolima - zaključila je ona.

U svetu se 12. aprila obeležava Dan kosmonautike. Ove godine navršava se 60 godina od kada je raketa-nosač „Vostok“ u orbitu lansirala svemirsku letelicu "Vostok 1" u kojoj se nalazio sovjetski kosmonaut Jurij Gagarin – prvi čovek u svemiru. Nakon što je napravio jedan krug oko Zemlje, Gagarin je sleteo u Saratovsku oblast.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.