ZELENSKI OTKRIO KO GA JE SPASIO OD PUTINOVOG GNEVA: Ruski predsednik nije mogao da odbije apel jedne dame

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021, 16:04

ZELENSKI OTKRIO KO GA JE SPASIO OD PUTINOVOG GNEVA: Ruski predsednik nije mogao da odbije apel jedne dame

Ukrajinski predsednik otkrio zanimljive detalje iz 2015. godine

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski tvrdi da je nemačka kancelarka Angela Merkel zahvaljujući njenim posredničkim naporima zaustavila ofanzivu Rusije na Ukrajinu, prenose ruski mediji.

Naime, to je napisano na dokumentu koji je uručen Merkelovoj zajedno sa ordenom Slobode >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je Zelenski još u avgustu dodelio nemačkoj kancelarki "za njene izuzetne lične zasluge u jačanju ukrajinsko-nemačke saradnje i za podršku ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta", saznaje agencija "Ukrajinske novosti".

- Zahvaljujući njenim naporima 2015. godine je faktički zaustavljena ofanziva velike razmere Ruske Federacije na teritoriju Ukrajine, a ujedno i inicirana podrška EU po pitanju politike sankcija protiv Moskve - navodi se u dokumentu.

Takođe je navedeno i da je Merkelova jedan od nemačkih političara koji najviše podržava Ukrajinu i lično je usmerena na podršku Kijeva u sprovođenju reformi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.