ZELENSKI BRIZNUO U PLAČ: Predsednik Ukrajine godišnjicu rata dočekao u suzama (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2023, 15:24

ZELENSKI BRIZNUO U PLAČ: Predsednik Ukrajine godišnjicu rata dočekao u suzama (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obeležio je danas prvu godišnjicu početka sukoba u suzama za hiljadama vojnika i civila koji su poginuli u ratu

Po hladnom i oblačnom jutru, 45-godišnji predsednik se obratio oružanim snagama i manjoj grupi zvaničnika na Trgu sv. Sofije, kod katedrale sa zeleno-zlatnom kupolom kao simbolom otpora grada.

- Svima vama koji se borite za Ukrajinu želim da kažem - ponosan sam na vas. Svi mi, svako od nas je ponosan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na vas - rekao je Zelenski jedva zadržavajući suze dok je odlikovao vojnike Ordenom heroja Ukrajine.

Tokom intoniranja državne himne, prisutni su pognuli glave tokom minute ćutnje, a Zelenski je plakao.

24.02. Pr Zelenskyy today: "On the anniversary of invincibility, I met with chaplains who are currently serving in the Armed Forces of Ukraine and the National Guard of Ukraine." - Official full video! #UkraineWillWin pic.twitter.com/lK2XlCo7vY

— Dénes Törteli 🇪🇺🇭🇺🇺🇦 (@DenesTorteli) February 24, 2023

Zelenski je u zemlji i dalje vrlo popularan, a stanovnicima se svakodnevno obraća sa porukama snimljenim pametnim telefonom, a na taj način komunicira i sa svetom i traži što veću međunarodnu podršku u novcu i oružju. U 15-minutnom videu, objavljenom u medijima i naslovljenom "godina nepobedivosti", obećao je da će poraziti neprijatelja.

- Pre godinu dana na današnji dan, sa ovog istog mesta oko sedam ujutro, obratio sam vam se kratkom izjavom, u trajanju od samo 67 sekundi. Mi smo jaki. Spremni smo na sve. Pobedićemo svakoga. Ovako je počeo 24. februar 2022. Najduži dan u našim životima. Najteži dan u našoj novijoj istoriji. Rano smo se probudili i od tada nismo spavali - rekao je Zelenski.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.