ZAVRŠEN RAZGOVOR PUTINA I BAJDENA: Trajao sat vremena, lideri razgovarali o Ukrajini, niko ništa ne otkriva!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 20:27

ZAVRŠEN RAZGOVOR PUTINA I BAJDENA: Trajao sat vremena, lideri razgovarali o Ukrajini, niko ništa ne otkriva!

Šta će biti, niko ne zna

Predsednici Džo Bajden i Vladimir Putin zaključili su razgovor o krizi u Ukrajini nakon navoda Bele kuće da obaveštajni podaci pokazuju na to da bi Rusija mogla da izvrši invaziju u kratkom roku. Poziv je trajao 62 minuta, navodi Bela kuća, ali ni jedna od strana ne saopštrava rezultate razgovora. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Razgovoru dvojice lidera prethodili su ranije danas kontakti ministara spoljnih poslova i odbrane.

Bajden je planirao još jednom da pozove Putina na deeskalaciju i povlačenje preko 100.000 ruskih vojnika koji su se okupili u blizini ukrajinskih granica. SAD navode da su prikupile obaveštajne podatke da Rusija za sredu planira termin za invaziju, rekao je američki zvaničnik upoznat sa podacima.

BREAKING: Presidents Joe Biden and Vladimir Putin concluded a call on the crisis in Ukraine as the White House says intelligence shows Russia could invade. Biden planned once again to call on Putin to pull back the Russian troops near Ukraine’s borders. https://t.co/mgvvreLpgC

— The Associated Press (@AP) February 12, 2022

Zvaničnik, koji nije bio ovlašćen da govori javno i to je činio samo pod uslovom anonimnosti, nije hteo da kaže koliko je obaveštajni podatak definitivan.

Bela kuća javno kaže da SAD ne znaju sa sigurnošću da li je Putin posvećen invaziji. Rusija negira da namerava da pokrene ofanzivu na Ukrajinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bela kuća: Bajden i Putin razgovarali više od sat vremena o Ukrajini

Izvor: Beta, 12.Feb.2022

Predsednici SAD i Rusije, Džozef Bajden (Joseph Biden) i Vladimir Putin, imali su danas telefonski razgovor dug nešto više od sat vremena o ukrajinskoj krizi, saopštila je Bela kuća.Razgovor je trajao tačno 62 minuta, izjavio je izvor blizak Beloj kući i dodao da je pre razgovora, Bajden rekao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.