ZAPAD UDARA NA RUSE: Okrivljuju RUSKE BORCE za obaranje drona u Ukrajini

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2018, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAPAD UDARA NA RUSE: Okrivljuju RUSKE BORCE za obaranje drona u Ukrajini

Nemačka i Francuska saopštile su danas da su proruske snage u Ukrajini oborili dron koji su koristili neutralni evropski pomatrači i zatražili da se kazne oni koji su odgovorni za taj čin.

U zajedničkom saopštenju, te dve zemlje ocenile su taj čin kao "jasno kršenje" pravila nadzorne misije Organizacije za saradnju i bezbednost (OEBS) u Ukrajini, prenosi AP.

#OSCE drone downed after it spotted #Russia >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << military movement by night in #Donbas, #Ukraine #IHagueCourt #WarCrimes https://t.co/mni8hB7Zr4 pic.twitter.com/cPBVmQZ7uz

— Halya Coynash (@halyapuff) October 28, 2018

Dron je nestao 27. oktobra dok je pratio konvoj od sedam kamiona u Ukrajini blizu granice s Rusijom.

Kako su navele Nemačka i Francuska, pribavljeni dokazi ukazuju da su Rusija i proruske snage odgovorne za obaranje drona.

#BREAKING: Drone operated by @OSCE_SMM crashes in area of E. Ukraine controlled by Russian-backed rebels, while following 7-truck convoy near unmarked border crossing. OSCE believes may have been missile strike. Just prior to crash drone suffered jamming https://t.co/fZsLDVhoEF pic.twitter.com/MHYqsQUuKW

— Michael Bociurkiw (@WorldAffairsPro) October 31, 2018

Kako se navodi, prethodnih nedelja dron je korišćen za posmatranje različitih konvoja koji ulaze na teritoriju Ukrajine.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nemačka i Francuska traže odgovornost za obaranje drona u Ukrajini

Izvor: Blic, 02.Nov.2018, 01:37

Nemačka i Francuska saopštile su da su proruske snage u Ukrajini oborili dron koji su koristili neutralni evropski pomatrači i zatražili da se kazne oni koji su odgovorni za taj čin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.