ZAHAROVA POKAZALA ZUBE: Odustanite od podrške NEONACISTIČKOM KIJEVU, Rusija ima legitimne zahteve!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 20:58

ZAHAROVA POKAZALA ZUBE: "Odustanite od podrške NEONACISTIČKOM KIJEVU, Rusija ima legitimne zahteve! "

Rusija smatra da su zahtevi Zelenskog van dodira sa stvarnošću.

Sjedinjene Američke Države moraju da odustanu od takozvane „formule mira“ ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, ukoliko zaista žele da doprinesu rešavanju sukoba u Ukrajini, navodi se u saopštenju portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove na sajtu resora.

- Kako bi delima, a ne rečima doprinele >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << regulisanju sukoba, SAD i njihovi sateliti moraju da odustanu od promovisanja neprihvatljive 'formule' mira Zelenskog, zaustave svaku podršku neonacističkom režimu u Kijevu i ispune legitimne zahteve Rusije, koji se tiču osiguranja njenih bezbednosnih interesa na evropskom pravcu - istakla je Zaharova.

Prethodno, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nazvao je predloge koje priprema Kijev, kao i „formulu“ od deset tačaka, ultimatumom za Moskvu.

Zelenski je tokom proteklog vikenda objavio da namerava da preko posrednika Rusiji dostavi dokument o formuli mira.

"Formula mira" koju promoviše Kijev, podrazumeva obnavljanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, pružanje evroatlantskih bezbednosnih garancija i formiranje posebnog suda za istragu „ratnih zločina“ koji se pripisuju Rusiji.

U Moskvi smatraju da je potpuno van dodira sa stvarnošću.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.