ZAHAROVA OŠTRA: Nikada nismo imali nameru da napadnemo Ukrajinu, ponašanje u Donbasu je GENOCID

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2022, 08:58

ZAHAROVA OŠTRA: Nikada nismo imali nameru da napadnemo Ukrajinu, ponašanje u Donbasu je GENOCID

Zaharova je objasnila da Rusija nikada nije imala nameru da napadne Ukrajinu.

- Rusija nikada nije imala i nema nameru da izvrši invaziju na Ukrajinu i sa tim stavom je u pisanoj formi upoznala Vašington - izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je rekla da pisana reakcija Moskve na odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SAD o bezbednosnim garancijama koje je ruska strana ranije predložila, naglašava ovu činjenicu, prenosi TAS S.

- Rusija nikada nije imala i nema nameru da pokrene agresivne akcije protiv ove zemlje - rekla je Zaharova u intervjuu za NTV.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova govorila je o trenutnoj situaciji na istoku Ukrajine i nazvala ponašanje Kijeva u Donbasu genocidom.

Najviši ukrajinski bezbednosni zvaničnik Oleksij Danilov optužio je Rusiju da organizuje provokacije u istočnoj Ukrajini kako bi izazvao Kijev da uzvrati.

On je dodao da će se Ukrajina držati mirnih načina za rešenje krize, preneo je Rojters.

Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, dodao je da njegova zemlja ne planira da silom oslobodi teritorije koje drže proruske snage, dodajući da je totalna invazija Rusije na Ukrajinu malo verovatna.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.