ZABRANJEN ULAZ u Crnu Goru SVIMA koji idu na LITIJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2020, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZABRANJEN ULAZ u Crnu Goru SVIMA koji idu na LITIJE!

Crnogorska policija zabranila je ulazak u državu vernicima iz Republike Srbije i Republike Srpske uoči današnje liturgije i litije u Podgorici koju će predvoditi mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije

- Ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen nijednoj osobi za koju se ustanovi da ide na skup SPC. Nećemo dozvoliti ulazak ni organizovanim grupama koje dođu autobusima, kombijima. Bezbednosna procena je da im ne treba dozvoliti da uđu u našu zemlju – kazao je nezvaničan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvor iz policije.

Podsetimo, danas u 9 biće održana liturgija u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, koju će predvoditi mitropoliti Onufrije i Amfilohije, a nakon toga, u 11 časova, mitropolit Onufrije će predvoditi krsni hod do manastira na Nemanjinom gradu, mesta rođenja rodonačelnika svetorodne loze Nemanjića.

Poseta mitropolita Onufrija, najvećeg svedoka i ispovednika jedinstva Crkve u današnjem pravoslavlju, ujedno je i podrška borbi za odbranu svetinja u Crnoj Gori.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.