ZA VELIKE PRAVILA NE VAŽE! Sumorno naličje rata u Ukrajini: SAD povećale uvoz robe iz Rusije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 18:28

ZA VELIKE PRAVILA NE VAŽE! Sumorno naličje rata u Ukrajini: SAD povećale uvoz robe iz Rusije!

Ekonomija ne zna za blokade.

Sjedinjene Američke Države su u maju povećale uvoz robe iz Rusije za 2,3 puta u odnosu na april, na 504 miliona dolara, pokazuju podaci koje je objavio američki biro za statistiku.

Podaci ukazuju na to da je u aprilu 2023. godine vrednost uvoza robe iz Rusije iznosila 215,6 miliona dolara.

Istovremeno, obim izvoza robe iz Sjedinjenih Država u Rusku Federaciju u maju je smanjen (60 miliona dolara) u odnosu na april 2023. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine (65,2 miliona dolara).

Novi podaci pokazuju da se trend samo nastavlja budući da je američki uvoz iz Rusije počeo da raste od jeseni prošle godine, uprkos ekonomskim sankcijama Vašingtona protiv Moskve.

Američki uvoz iz Rusije je sve do avgusta 2022. bio u stalnom padu, nakon čega je zabeležio prvo mesečno povećanje. Prema statističkim podacima, najveća stavka u američkom uvozu ruske robe u oktobru 2022. bila su đubriva, čija je vrednost čak nadmašila nivo beležen pre rata.

Druge velike ruske isporuke uključivale su gvožđe, čelik i obojene metale.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.