Vučić i Zelenski imaju mnogo toga zajedničkog...

Izvor: KMnovine.com, 02.Jun.2023, 20:01

Vučić i Zelenski imaju mnogo toga zajedničkog...

Vučić i Zelenski imaju mnogo toga zajedničkog a to nije briga o državnom integritetu Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je juče u Kišinjevu da se na Samitu Evropske političke zajednice prvi put susreo sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.




Kako je još rekao oni su razgovarali o teritorijalnom integritetu Ukrajine i Srbije.

„To je bio veoma kratak sastanak. Rekli smo jedan drugom da podržavamo teritorijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << poredak naših zemalja i ne bih mogao da kažem ništa više od toga”.

On je pokušao da se opravda zbog ovog gesta, samim tim otkrio je da je svestan da tu nešto nije u redu.

„Da mi kažete da ne smem da pružim ruku čoveku koji ne priznaje nezavisnost Kosova, zato što vam se više sviđa neka druga zemlja, u tome da učestvujem neću”, poručio je Vučić.

Vučić je istakao da Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova i da poštuje teritorijalni integritet Srbije, „baš kao što i Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine”.


Naravno, reč je o još jednom spinu i to je očigledno samim tim što se Vučić pravda pred javnošću iznoseći svakojake teze naročito onu o poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije od strane Ukrajine dok on sam ne samo da ne poštuje državni integritet zemlje čiji je Predsednik već koristi sve državne resurse da tom integritetu našteti.


Osim toga, ne radi se ni malo o poštovanju državnog integriteta već o činjenici da se Zelenski nalazi na čelu države koja je najbrutalnije godinama progonila sopstveno stanovništvo vršeći brutalne zločine nad njima. jedini razlog jeste bilo uvlačenje Rusije u rat zarad interesa NATO pakta. Osim toga, vojnici ukrajinske vojske otvoreno podržavaju neonacizam i u tom duhu se i ophode prema ljudima, brojni masakri su počinjeni nad ukrajinskim stanovništvom ruskog porekla.


Suštinu susreta Vučića sa Zelenskim objasnio je mladi istoričar iz Kruševca, Veljko Ivković. On je na Tviteru u najkraćem naveo osnovne crte tog odnosa:


Rukovanje sa čovekom koji:
-zabranio sve opozicione televizije i pol. stranke
-zabranio upotrebu ruskog jezika
-pali crkve RPC
-kupi decu i starce po ulici i šalje na front
-baštini nacistu Stepana Banderu
-ubija ljude po spiskovima
-prodao zemlju zapadu pic.twitter.com/Yh56RB6hDV
— Veljko Ivković 🇷🇸 (@Ivkovic1244) June 1, 2023


Rukovanje sa čovekom koji:-zabranio sve opozicione televizije i političke stranke
-zabranio upotrebu ruskog jezika
-pali crkve RPC
-kupi decu i starce po ulici i šalje na front
-baštini nacistu Stepana Banderu
-ubija ljude po spiskovima
-prodao zemlju zapadu


Očigledno da Vučić ima mnogo više toga zajedničkog sa Zelenskim a to svakako nije briga o državnom integritetu i nacionalnim interesima svog naroda.


* * *
 

Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Vučić danas na Samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji

Izvor: Blic, 02.Jun.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na Samitu Evropske političke zajednice koji se održava u moldavskoj prestonici Kišinjevu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.