Vučić bez dlake na jeziku: Ono što je nekada radio Enver Hodža u Albaniji to danas radi Milo, samo još snažnije

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2021, 13:43

Vučić bez dlake na jeziku: Ono što je nekada radio Enver Hodža u Albaniji to danas radi Milo, samo još snažnije

Srbija neće više da ćuti.

Deo zapadnih zemalja Srpsku pravoslavnu crkvu u našem regionu doživljava kao Rusku crkvu na prostoru nekadašnjeg Sovjetskog saveza i da je zato treba razoriti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući događaje u Crnoj Gori povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

- Kao što je potrebno uništiti Rusku crkvu na teritoriji Ukrajine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekih centralnoazijskih zemalja,što nije uspelo, tako je potrebno razoriti SPC - rekao je Vučić za TV Prva.

Na konstataciju da istoričari porede ono što je radio Enver Hodža u Albaniji 1966. godine, sa onim što danas radi Milo Ðukanović, Vučić je kazao da je u Crnoj Gori to snažnije.

Vučić je kazao da je ćutao sve vreme i da je retko odgovarao ljudima iz Crne Gore, ali da je sada to prešlo svaku granicu, a da u Crnoj Gori nisu računali da će dobiti odgovor jer, kako kaže, valjda misle da neko treba trese od straha od njihove snage i moći, i da imaju pravo da svakog dana optužuju njega i Srbiju za stvari koje ne rade.

- Zato su sada dobili odgovor, znam šta sam time sebi uradio, ali neću odustati dok sam živ. Dosta je bilo rasturanja Srbije iz Beograda i sa Vračara, razaranja Srbije, guranja droge u Beograd, pošto je četiri puta veći od cele Crne Gore, pa im treba malo više para. E, ne može više, pa ćemo da vidimo - poručio je Vučić.

Naglasio je da moralna dužnost Srbije, ali i obaveza, uz poštovanje normi međunarodnog prava i nemešanja u unutrašnje poslove drugih zemalja, da pita i da se bori za veća prava našeg naroda gde god da živi, kao što to, podseća, rade Bugari, Rumuni ili Hrvati kada pitaju za svoju manjinu u Srbiji.

Ukazao je i na popis stanovništva u Crnoj Gori i ideju da se ne pominje nacionalna pripadnost ocenivšu da je cilj da Srbi budu asimilovani, kao što je bilo u vreme Envera Hodže u Albaniji, iako su, dodaje, ''okolnosti malo drugačije''.

- Naš posao je da brinemo o srpskom narodu u Crnoj Gori. Za gradnju Srpske kuće izdvojila nekoliko miliona evra, pomažemo srpske organizacije i nastavićemo da to radimo - naveo je on.

Kada je reč o zaštiti srpskog naroda u regionu, Vučić je podsetio da se zajedno sa Republikom Srpskom usvaja Zakon o srpskom jeziku i ćiriličkom pismu, kao i da je proglašen Dan nacionalne zastave.

- Smeta im Dan nacionalne zastave, a ne smeta im što 50 godina imamo demonstracije i Dan albanske zastave od Gostivara, Tetova, Preševa,Bujanovca, celog Kosova, čitave Albanije. Ali kad Srbi treba da istaknu svoju zastavu, to je grozna zastava hegemona koja pokorava sve, zastava imperijalista - primetio je Vučić.

Komentarišući optužbe da Beograd radi na stvaranju ''srpskog sveta'', Vučić je kazao da nikada to nije pomenuo i da su iskoristili sintagmu Aleksandra Vulina da o tome pričaju.

- Ja pričam o srpskom narodu, a oni uzimaju izjave kao sa švedskog stola, kad im se sviđa uzeće Nenada Popovića, Zoranu Mihajlović ili Vulina... Srbiju predstavlja predsednik Republike, zašto nisu uzeli moju izjavu, zato što to nikada nisam rekao - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.