Vučić: Ne razumem primedbe ambasadora Ukrajine, Srbija se ponaša fer

Izvor: BKTV News, 13.Okt.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne razumem primedbe ambasadora Ukrajine, Srbija se ponaša fer

Komentarišići navode da u Ukrajini ratuje 300 ljudi iz Srbije i da na to nema odgovora srpskih službi, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, izjavio je danas da ne razume takve primedbe, kao i da bi voleo da nam lekcije ne drže oni koji ukidaju prava manjinama.

"Za mene je iznenađujući način na koji je to (ambasador Ukrajine u Srbiji) Oleksandar Oleksandrovič pokrenuo. Zanima me šta stoji iza toga", rekao je Vučić i dodao da je čuo neke komentare da je tu reč >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << o propagandnoj aktivnosti Ukrajine, ali da on nije ulazio u detalje.

On je, odgovarajući na pitanja novinara nakon Beogradskog bezbednosnog foruma, podsetio da se zakonom sankcioniše učešće srpskih državljana u ratovima kao plaćenika, i podsetio da su već donete pravosnažne presude protiv onih koji su učestvovali na tuđim ratištima.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Istakao je i da se Srbija prema Ukrajini ponaša toliko fer da ne razume primedbe ukrajinskog ambasadora.

Osim toga, primetio je, "voleo bi da nam ne drži lekcije ni na koji način, posebno da nam ne drže lekcije oni koji ukidaju prava manjinama da koriste svoj jezik i to da drže lekcije onima koji su doneli zakon da bi gonili i procesuirali one koji učestvuju na tuđim ratištima", rekao je predsednik Srbije.

Kako kaže, Srbija Ukrajinu doživljava kao prijateljsku zemlju, a valjda ukrajinski ambasador zna zašto to radi "ili misli da vrši neki poseban pritisak".

"Možda je nešto postigao, možda se nekom dopao u Ukrajini. Nisam baš sasvim shvatio, ako vi jeste kažite mi, šta još treba bolje da uradimo", naveo je Vučić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ne razumem primedbe Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2017

„Ne razumem primedbe ukrajinskog ambasadora. Iznenađujući je način na koji je to uradio i zanima me šta stoji iza toga,“ izjavio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, komentarišići navode da u Ukrajini ratuje 300 državljana Srbije i da na to nema odgovora srpskih službi. On je rekao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.