Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovna rada odredila datum početka „vojne agresije Rusije“

21.04.2015. -

Poslanici Vrhovne rade po prvi put su odredili tačan datum toga što oni nazivaju početkom „ruske agresije“ protiv Ukrajine — 20. februar 2014. godine, saopštava ukrajinska agencija UNIAN.

Radi se o odluci Br. 2332 „Otpor oružanoj agresiji Ruske Federacije i prevazilaženje njenih posledica“ koju je Rada danas usvojila.

Prema podacima novinara ukrajinskog lista, za usvajanje je glasalo 259 od 316  prisutnih poslanika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<
UNIAN takođe navodi da je Rada, zvanično, priznala „fakt ruske agresije“ i pozvala druge zemlje da pojačaju pritisak na Rusiju, između ostalog i putem uvođenja novih sankcija. 

Predstavnici Ukrajine su više puta optuživali Rusiju da se meša u konflikt u Donbasu i da nagomilava trupe na granici. Pri tome, niko do sada nije predstavio nikakve dokaze o tome. MSP Rusije nazvao je ove tvrdnje „javnim insinuacijama, bez dokaza“. Predstavnici Ministarstva odbrane Rusije takođe regularno odbacuju ova saopštenja.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

sputnik
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Amerika opet gura u rat

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2015, 07:45

Ukrajinska skupština usvojila je rezoluciju o "Otporu ruskoj vojnoj agresiji i prevazilaženju njenih posledica". Zamenik predsednika skupštine Oksana Sirojed predstavila je dokument i navela da je u njemu navodena hronologija konflikta i "određen datum početka "rusko-ukrajinskog rata"...Ukrajinski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.