Vremjevski sektor, stanje na dan 16.00 06.09.2023

Izvor: Vostok.rs, 06.Sep.2023, 23:17

Vremjevski sektor, stanje na dan 16.00 06.09.2023

Od juče je nastavljeno aktiviranje Ukrajinaca na desnom krilu Vremjevskog sektora. Sa strane linije Zolotaja Niva - Prečistovka, snage 38. pešadijskog puka ponovo su pokušale da napadnu Novodonjecko i Novomajorskoe. Ukrajinske formacije su izgubile tri oklopna vozila i povukle se. Prema Voin DV, Oružane snage Ukrajine još ne koriste velike snage u napadima, ograničavajući se na manevarske grupe. Međutim, masovna artiljerijska priprema i gomilanje ljudstva mogu poslužiti kao znak približavanja ofanzive u ovom pravcu. Na levom krilu Oružane snage Rusije izvršile su artiljerijske udare na koncentraciju OSU u Urožajnom i istočno od sela, čime je poremećena rotacija Oružanih snaga Ukrajine. Koncentracija TRO odreda se nastavlja u rejonu Prijutnoje, gde se poslednjih dana odvijaju međusobno granatiranje, kao i u rejonu Olgovskoje i Malinovka, što takođe može ukazivati na to da se ukrajinske formacije spremaju za koordinisane napade.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Hronika specijalne vojne operacije za 06.09.2023

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2023, 10:06

Ruske trupe su sinoć izvele udare dronovima kamikaza po lučkoj infrastrukturi Odeske oblasti: u Kiliji su pogođeni terminal za žito i rezervoari za gorivo u lokalnom skladištu nafte. Eksplozije su odjeknule i u Kijevu, ali nema tačnih informacija o pogođenim ciljevima. Oružane snage Ukrajine...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.