Volodimir kreće u novu akciju: Još nije završio

Izvor: B92, 01.Feb.2023, 08:34

Volodimir kreće u novu "akciju": Još nije završio

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u svom najnovijem video obraćanju da još nije završio sa smenama visokih zvaničnika.

Kako je istakao, svako ko ne radi po strogim standardima biće otpušten.

Prošle nedelje Zelenski je reagovao na izveštaje o korupciji, 11 meseci od početka rata, otpuštanjem više od deset funkcionera, prenosi Rojters.

Tom prilikom je obećao da neće biti tolerancije za nelegalno ponašanje ili loše upravljanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U svom poslednjem obraćanju, Zelenski je rekao da njegova administracija planira da uvede neke nove promene kao deo pokušaja da se nastavi sa brzim i složenim pregovorima koji bi Ukrajini obezbedili članstvo u Evropskoj uniji.

Zelenski će 3. februara biti domaćin samita Ukrajine i Evropske unije u Kijevu gde će se razgovarati o najranijem početku pregovora o pristupanju Ukrajine Evropskoj uniji.

Samit između EU i Ukrajine dogovoren je pre mesec dana, kada je predsednik Volodimir Zelenski razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Radujem se što ću vas sresti u Ukrajini uskoro", napisala je Fon der Lajen tom prilikom na Tviteru.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.