Volodimir je napustio Ukrajinu

Izvor: B92, 01.Jun.2023, 09:31

Volodimir je napustio Ukrajinu

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pojavio se danas na samitu Evropske političke zajednice koji se održava u zamku Mimi, u mestu Bulboaki.

Pola sata pre početka dolaska gostiju, Zelenski se neočekivano pojavio, budući da nije bio na spisku lidera koji dolaze.

Njega je dočekala predsednica Moldavije Maja Sandu, koja je i domaćin samita.

Zelenski nije davao nikakve izjave za medije, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potom su Sandu i Zelenski otišli na sastanak.

Zamak Mimi, gde se održava samit, se nalazi u istočnoj Moldaviji na 20 kilometara od ukrajinske granice i na osam kilometara od Pridnjestrovlja otcepljenog od Moldavije, a lojalnog Rusiji.

Otvaranje samita planirano je u podne po lokalnom vremenu, odnosno u 11 sati po srednjeevropskom vremenu.

U istočnu Moldaviju stiže oko 50 lidera i visokih zvaničnika, a štitiće ih privremena protivvazdušna odbrana o kojoj će se starati britanski, francuski i rumunski vojnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zelenski prvi stigao na samit EPZ: Ukrajina i Moldavija imaju budućnost u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da je njegov dolazak na samit Evropske političke zajednice u Moldaviji poruka podrške Ukrajine toj zemlji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.