Volas: Podržaćemo Poljsku ako pošalje avione Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2022, 10:43

Volas: Podržaćemo Poljsku ako pošalje avione Ukrajini

Britanija će podržati Poljsku ako odluči da Ukrajini obezbedi borbene avione, izjavio je danas britanski ministar odbrane Ben Volas, ali je upozorio da bi to moglo imati direktne posledice po Poljsku.

"Podržao bih Poljake kakav god izbor oni doneli", izjavio je Volas za "Skaj njuz", dodajući da Ujedinjeno Kraljevstvo ne može da ponudi avione koje bi Ukrajinci mogli da koriste, prenosi agencija Rojters.

"Zaštitićemo Poljsku, pomoći ćemo im u svemu što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << im treba. Poljska će razumeti da izbori koje napravi ne samo da će direktno pomoći Ukrajini, što je dobra stvar, već će je takođe dovesti na direktnu "liniju vatre" zemalja kao što su Rusija ili Belorusija", izjavio je Volas.

On je podsetio da je Britanija obezbedila Ukrajini odbrambeno oružje, kao i drugu vojnu i humanitarnu pomoć, dodajući da će sutra u parlamentu najaviti kakvu će dalju pomoć Britanija pružati Ukrajini, kao i koje mere će britanska vlada zatražiti od drugih zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RT: Velika Britanija će podržati izbor Poljske o isporuci vojnih aviona Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 08.Mar.2022

Britanski ministar odbrane Ben Volas uverio je Poljsku da će je Britanija podržati, „koji god izbor“ Varšava napravi u pogledu isporuke vojnih aviona ukrajinskoj vladi. Britanski zvaničnik je, međutim, upozorio da bi taj potez mogao da znači vojnu konfrontaciju između Varšave i Moskve. Govoreći...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.