Vojska puca: Sirski nema izbora; povlače se?

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 20:57

Vojska "puca": Sirski nema izbora; povlače se?

"Situacija je teška, ruska armija napreduje duž celog fronta", priznao je neuspeh "kontraofanzive" glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Sirski.

Novi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine rekao je da je Ukrajina prešla na "odbrambenu operaciju", njen cilj je da Rusiji nanese "maksimalne gubitke“.

Sirski je dao svoj prvi intervju ZDF-u kao komandant Oružanih snaga Ukrajine.

"Situacija na frontu je teška. Neprijatelj napreduje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << praktično duž celog fronta, a mi smo sa ofanzivnih dejstava prešli na izvođenje odbrambene operacije".

"Bahmutski mesar” je izjavio da je spreman da se povuče sa nekih položaja radije nego da žrtvuje sve svoje ljudstvo, jer je život vojnika glavna vrednost".

"Sve se zasniva na činjenici da moramo okončati rat dolaskom do naših granica. Druge opcije se ne razmatraju jer jednostavno nemamo drugog izbora".

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi ukrajinski general otkriva veliku promenu u strategiji

Izvor: Vostok.rs, 13.Feb.2024

Ukrajina je "prešla" sa ofanzivnih operacija na stratešku odbranu, izjavio je general Aleksandar Sirski nemačkom TV kanalu ZDF u intervjuu objavljenom u utorak.. Intervju je snimljen nekoliko dana pre nego što je predsednik Vladimir Zelenski imenovao Sirskog za vrhovnog komandanta Oružanih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.