Vlasti u Ukrajini pod pritiskom

Izvor: B92, 30.Jul.2022, 23:26

"Vlasti u Ukrajini pod pritiskom"

Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da se vlasti koje je Rusija postavila na okupiranim teritorijama spremaju za referendume o pridruživanju Rusiji.

U svom dnevnom obaveštajnom biltenu na Tviteru, ministarstvo je objavilo da su "okupacione vlasti u Ukrajini" pod sve većim pritiskom Moskve da konsoliduju kontrolu.

"Lokalne vlasti verovatno primoravaju stanovništvo da daju lične podatke, kako bi sastavile biračke spiskove", navelo je ministarstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ono je dodalo da Rusija trenutno smatra da su okupirana područja u Ukrajini pod privremenom "civilno-vojnom upravom".

Prošlog meseca, vojna administracija koju je postavila Moskva u području oko okupiranog grada Hersona saopštila je da se priprema za održavanje referenduma o pridruživanju Rusiji.

Herson, važna luka u Crnom moru, u potpunosti je pod ruskom kontrolom od početka marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.