Vitalij Kličko za predsednika!

Izvor: B92, 14.Avg.2013, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vitalij Kličko za predsednika!

Svetski bokserski savet saopštilo je da ukrajinski bokser Vitalij Kličko planira da se kandiduje za predsednika Ukrajine na izborima 2015. godine.

Kličko je svoju nameru da se kandiduje za predsednika saopštio predsedniku WBC-a Hoseu Sulaijmanu i dodao da ne namerava da se povuče iz boksa.

"Vitalij je objasnio da želi da nastavi da se bavi politikom. Odlučio je da se kandiduje za predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine", navodi se u saopštenju WBC.

Ovaj 42-godišnji Ukrajinac prošle godine izabran je za narodnog poslanika u ukrajinskoj Radi i jedan je od opozicionih lidera, i lider partije “Udar”.

On je u više navrata oštro kritikovao politiku predsednika Viktora Janukoviča, koju naziva autoritarnom. Pre nekoliko meseci čak je najavio da bi nastavak takve politike mogao da dovede do građanskog rata po sirijskom modelu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.