Vitalij Kličko kandidat u Kijevu

Izvor: B92, 01.Mar.2012, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vitalij Kličko kandidat u Kijevu

Ukrajinski bokser Vitalij Kličko ponovo će se kandidovati za mesto gradonačelnika Kijeva na izborima koji će biti održani u glavnom gradu Ukrajine ove godine.

Kličko je ovog meseca odbranio titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji u verziji WBC pošto je posle 12 rundi jednoglosnom odlukom sudija pobedio Britanca Derika Čisoru. Taj meč ste gledali u direktnom prenosu na televeiziji B92.

U subotu od 23 časa vas očekuje još jedan bokserski spektakl. Brata Vitalija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Klička Vladimir brani titule u teškoj kategoriji verzija WBC, WBO , IBF i IBO u meču sa izazivačem iz Francuske Žanom Markom Mormekom.

Vitalij Kličko je i 2006. godine pokušao da psotane gradonačelnik Kijeva, ali je poražen od Leona Černovetskog, sadašnjeg prvog čoveka ukrajinske prestonice.

"Učestvovaću u trci za gradonačelnika Kijeva. Dao sam program i očekuju da pobijedim”, rekao je Kličko.

Kličko se zalaže za veću integraciju Ukrajine u Evropu i uključivanje u NATO savez.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.