Vi hoćete rat – dobićete ga

Izvor: B92, 16.Feb.2023, 18:42

"Vi hoćete rat – dobićete ga"

Volodimir Zelenski Uništava Ukrajinu, nakon završetka sukoba niko je neće obnavljati, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

"Vidite, sutra će se pojaviti novo akutno pitanje i sve će se tamo okrenuti. Zaboraviće Ukrajinu. Trebaće sto godina (da se zemlja obnovi). Niko neće pomoći", istakao je on.

A, ako neko i pomogne, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD ili EU, oni će i upravljati zemljom, ekonomskim metodama, upozorio je predsednik.

"Ako je to potrebno Zelenskom, neka ratuje. Međutim, to sigurno ne treba običnom narodu - istakao je šef države, dodavši da to ne treba ni ukrajinskim vojnicima. Zato kažem da treba da razgovaramo sa tamošnjom vojskom. Polako, korak po korak, nekako ćemo se dogovoriti", rekao je predsednik.

"Ja mrzim rat. I naši Belorusi mrze rat. Mi ne želimo rat. Mi želimo mirovne pregovore“, objasnio je on. - Ali vi držite Volođu Zelenskog za ruke i noge i ne puštajte ga za pregovarački sto. To je moje uverenje, mnogo činjenica to potvrđuju. Dakle, hoćete rat", rekao je Lukašenko, obraćajući se predstavnicima zapadnih medija.

Lukašenko kaže da postoji opasnost od eskalacije sukoba, tokom kojeg se i dalje koristi konvencionalno oružje, ali potencijalno može doći i do primene hipersoničnog i nuklearnog.

"U tome je opasnost. Zato sada treba stati, ne glupirati se i ne ratovati", poručio je predsednik Belorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.