Verhovna Rada bi mogla ukinuti zakon o statusu ruskog jezika

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2012, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verhovna Rada bi mogla ukinuti zakon o statusu ruskog jezika

04.07.2012. -

U Verhovnoj Radi je registrovan nacrt zakona o ukidanju spornog zakona "o osnovama politike državnog jezika", koji predviđa da ruski jezik dobije status regionalnog u 13 od 27 regiona Ukrajine.

Predlog zakona je ukrajinskom parlamentu podneo član stranke "Naša Ukrajina - Narodna samoodbrana" narodni poslanik Mihail Karmazin. Na sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Verhovne Rade još uvek nema novog teksta zakona.

Ranije je kijevska policija upotrebila suzavac protiv protivnika ruskog zakona, koji su se okupili ispred skupštine, gde je trebalo da bude održana  konferencija za novinare predsednika Viktora Janukoviča.

Umesto da se pojavi na konferenciji za novinare, Janukovič je razgovarao sa predstavnicima Verhovne Rade. Potparol parlamenta Vladimir Litvin, saopštio je da je podneo ostavku, zbog donošenja zakona o statusu ruskog jezika.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.