Veoma, veoma blizu

Izvor: B92, 25.Avg.2022, 13:20

"Veoma, veoma blizu"

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) je "veoma blizu" mogućnosti da pošalje misiju u najveću evropsku nuklearnu elektranu Zaporožje u Ukrajini.

Njen dolazak je najavio generalni direktor te agencije Rafael Grosi za TV Frans 24.

"Mi smo veoma, veoma blizu tome", kazao je Grosi odgovarajući na pitanje da li su pregovori o dobijanju pristupa objektu uspeli, a u slučaju da će misija agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UN krenuti u roku od nekoliko dana, prenosi agencija Rojters.

Grosi je na Tviteru objavio da je održao blagovremen i fokusiran sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o misiji IAEA u nuklearnoj elektrani Zaporožje, prenela je agencija TAS S.

"Pravovremeni i fokusirani sastanak sa Emanuelom Makronom danas o predstojećoj poseti IAEA ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje - hvala vam na stalnoj podršci i naporima da ovu ključnu misiju pretvorite u stvarnost", napisao je Grosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.