Veliki uspeh srpskog greplinga

Izvor: B92, 11.Jun.2011, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki uspeh srpskog greplinga

FILA Grappling prvenstvo Evrope održano je od 09.06. - 11.06. 2011. u ukrajinskom gradu Južnji.

Održana su takmičenja u tri discipline grapling No gi (bez kimona), Gi (kimono) i kombat grepling. Srbiju je predstavljalo 15 takmičara, koji su osvojili sedam medalja.

Prvaci Evrope u disciplini Gi postali su Aleksandar Rajačić u kategoriji do 80 kilograma i Predrag Budić do 110. U istoj disciplini, kategorija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 70 kilograma, drugo mesto zauzeo je Aleksandar Milićević.

U ženskoj konkurenciji treća mesta osvojile su Merima Galetin u kategoriji do 55 kg i Ira Tuba do 65 kilograma.

Dve medalje osvojene su u disciplini No Gi. Uroš Čulić je osvojio srebrnu medalju u apsolutnoj kategoriji za muškarce, dok je Ana Tuba osvojila srebrnu medalju u apsolutnoj kategoriji za žene.

Preostala su još takmičenja u discipinama grepling GI u apsolutnoj kategoriji i Combat Grapplingu (MMA), koja će se održati u subotu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.