Velike eksplozije potresle rusku vojnu vazdušnu bazu na Krimu

Izvor: Beta, 09.Avg.2022, 18:15

Velike eksplozije potresle rusku vojnu vazdušnu bazu na Krimu

Eksplozija municije izazvala je danas požar u vojnoj vazduhoplovnoj bazi na Krimu koji je anektirala Rusija, ali nema žrtava ili štete na stacioniranim ratnim avionima, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.Ministarstvo odbrane je naglasilo da baza Saki nije bila granatirana.Na ukrajinskim društvenim mrežama pisane su pretpostavke da su ukrajinske rakete dugog dometa mogle biti ispaljene na bazu medjutim ukrajinske vlasti se još uvek nisu oglasile.Šef Krima Sergej Aksjonov rekao je da su kola hitne pomoći i medicinski helikopteri prebačeni u vazdušnu bazu Saki ali ne i da li ima žrtava.On je dodao da su vlasti zatvorile područje u radijusu od pet kilometara od baze.Rusija je anektirala Krim 2014. godine, a zvaničnici u Moskvi su upozorili Ukrajinu da bi svaki napad na poluostrvo izazvao žestok odgovor i napade na "centre za donošenje odluka" u Kijevu.Baza Saki omogućila je ruskim ratnim avionima koji su tamo stacionirani da u kratkom roku napadnu područja na jugu Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zelenski smatra da rat u Ukrajini mora završiti oslobađanjem Krima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2022, 08:13

Rat u Ukrajini počeo je s Krimom i mora završiti njegovim oslobađanjem, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski. On je ovo izjavio samo nekoliko sati nakon što je niz eksplozija pogodio tamošnju rusku zračnu bazu, ubivši jednu osobu. Zelenski nije spomenuo eksplozije, ali je svoje noćno obraćanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.