Velika Britanija se uključuje u rat? Stigla zvanična reakcija

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 15:10

Velika Britanija se uključuje u rat? Stigla zvanična reakcija

Velika Britanija nema planove za raspoređivanje borbenih trupa u Ukrajini, izjavio je danas portparol britanskog premijera Rišija Sunaka.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da ne treba isključiti mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu, portparol je rekao da Britanija već ima mali broj osoblja u Ukrajini koje pruža podršku ukrajinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snagama, ali da nema planove za raspoređivanje velikog broja britanskih trupa u Ukrajini.

Portparol je istakao da se veliki broj ukrajinskih vojnika obučava u Britaniji, kao i da London pruža pomoć Kijev u naoružanju i opremi.

Makron je izjavio u ponedeljak da slanje zapadnih trupa u Ukrajinu ne bi trebalo isključiti u budućnosti.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da taj vojni savez ne planira da pošalje borbene trupe u Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.