Vazdušni i artiljerijski udari: Ukrajinska vojska beži – oglasilo se ministarstvo

Izvor: B92, 12.Apr.2022, 09:53

Vazdušni i artiljerijski udari: Ukrajinska vojska beži – oglasilo se ministarstvo

Vazdušnim i artiljerijskim udarima ruska vojska je sprečila pokušaj ukrajinskih vojnika da pobegnu iz Marijupolja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Predstavnik Ministarstva, general-major Igor Konašenkov rekao je na redovnom brifingu za novinare da su ostaci ukrajinskih jedinica, opkoljeni u fabrici "Iljič", sinoć pokušali da se izvuku iz grada.

"Grupa ukrajinskih vojnika, njih oko stotinu, pokušali su da oklopnim vozilima izađu iz kruga fabrike i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napuste grad u pravcu ka severu. Vazdušnim i artiljerijskim udarima taj njihov pokušaj je osujećen", rekao je Konašenkov.

On je dodao i da su tom prilikom uništena tri ukrajinska tenka, pet vozila pešadije, sedam drugih vozila i da je likvidirano oko 50 vojnika.

"Dobrovoljno su se predala i položila oružje 42 vojnika", rekao je Konašenkov.

Konašenkov je naveo i da su ruske snage uništile 32 ukrajinska vojna objekta, uključujući PVO sistem Buk-M1 i radio-lokator za sistem S-300.

U toku noći uništena su i dva skladišta municije i to visoko preciznim oružjem sa kopna i mora.

U oblasti kod Berdjanska i Melitopolja uništena su dva drona.

Od početka operacije ruske vojske ukupno je uništeno 440 bespilotnih letelica i 130 aviona.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Konašenkov: Osujećen pokušaj proboja ukrajinskih snaga iz Mariupolja

Izvor: Vostok.rs, 12.Apr.2022

Ruske jedinice nisu dozvolile ukrajinskoj vojsci da izađe iz okruženja u fabrici "Iljič" u Mariupolju, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov. On je pojasnio da su Ukrajinci pokušali da se probiju 11. aprila noću. „Grupa ukrajinskih vojnika od oko 100 ljudi u oklopnim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.