Vaščikovski: Zadržati sankcije protiv Rusije

Izvor: Akter, 11.Dec.2015, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaščikovski: Zadržati sankcije protiv Rusije

Novi ministar spoljnih poslova Poljske Vitold Vaščikovski pozdravio je danas novu saradnju između Rusije i Zapada u borbi protiv Islamske države (IS), ali je naglasio da interesi Ukrajine ne smeju biti žrtvovani kao nagrada Moskvi za te napore

Vaščikovski je istakao da sankcije protiv Moskve moraju da ostanu na snazi sve dok Moskva u potpunosti ne ispoštuje svoj deo obaveza koje proističu iz sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << iz Minska, preneo je AP.

"Nećemo prodati Ukrajinu za pomoć Rusije u sirijskom sukobu ili sukobu sa IS. I dalje ćemo insistirati na sankcijama, jer nema napretka u sprovođenju sporazuma iz Minska", rekao je on.

Vaščikovski je član nove vlade u Varšavi koja je čvrsto proamerički orijentisana, a kritički nastrojena prema Kremlju, navodi američka agencija.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.