Vapaj Zelenskog; Izgubiće?

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 09:31

Vapaj Zelenskog; Izgubiće?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio na to da Rusija okuplja "maksimalan broj rezervi" u području severno od grada Kupjanska.

Tu teritoriju brane vojnici 32. ukrajinske brigade, koji su za Skaj njuz rekli da Rusi jurišaju na njih, prelaze bodljikavu žicu i idu ravno na njih.

Vojnik koji je predstavljen pod imenom Saša, rekao je britanskoj televiziji da Rusi napadaju jednom ili dvaput dnevno. "Napadi sad ne prestaju", kaže.

Članovi te jedinice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << govorili su i o kritičnom nedostatku municije, navodeći da za svaki metak koji ispale, Rusi ispale njih 10.

Skaj njuz navodi da ta ukrajinska brigada, zbog dronova, ima dobar pregled područja zbog čega su veoma svesni da su ih Rusi nadjačali. "Imaju avione, helikoptere, bombe, lansere. Sve to koriste ovde na frontu", kaže Saša.

Ukrajinska vojska upozorila već da nedostatak oružja daje Rusiji priliku za napad, dok predsednik Zelenski pokušava da nagovori zemlje Zapada da pošalju još oružja i municije.

Američki vojni zvaničnici se slažu i vjeruju da je Rusiji pružena "značajna prednost", a paket vredan 60 milijardi dolara i dalje u Kongresu čeka odobrenje Trampovih pristalica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.