Vagnerovac napravio pokolj u Rusiji: Pušten iz zatvora, a onda...

Izvor: B92, 05.Avg.2023, 12:51

Vagnerovac napravio pokolj u Rusiji: "Pušten iz zatvora, a onda..."

Bivši robijaš koji je učestvovao u ratu u Ukrajini u Rusiji je ubio šestoro ljudi nakon što je pušten iz zatvora, kažu službe za sprovođenje zakona u Rusiji.

Tela pet muškaraca i jedne žene s ubodima i ozbiljnim opeklinama pronađena su u dve odvojene kuće koje je zahvatio požar u selu u severnoj ruskoj regiji Kareliji.

Igor Sofonov (38), okoreli kriminalac, bio je regrutovan da učestvuje u ratu Vladimira Putina u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini. Njegov navodni "kompanjon" u zločinu, koji je takođe bio u zatvoru zbog teških zločina, zove se Maksim Bočkarev (37).

Obojica su u početku bila dva meseca u pritvoru zbog sumnje za ubistvo, saopštio je ruski istražni odbor.

Bočkarev i Sofonov su navodno ranije osuđivani za ubistva, silovanja, pljačke i posedovanje droge. Rusi su izrazili duboku zabrinutost zbog bivših boraca osuđenika u ratu koje je Putin pomilovao kao nagradu za borbu i pustio ih kući.

Istražitelji sumnjaju da su dve kuće zapaljene kako bi se sakrio masakr, a snimak prikazuje uništene kuće nakon požara.

Među mrtvima u jednoj kući u selu Derevjanoje su Konstantin Lonin (42), njegov brat Dmitri (47) i Vladimir Sergenko (76). U istoj kući bila je žena koja se zvala Svetlana (38). U drugoj kući, u Ulici prijateljstva, pronađena su tela Vladimira Tereščenka (70) i ​​njegovog sina Artjoma (39).

Artjomova deca skočila su s prozora kad su uljezi provalili i krenuli su zajedno s dedom da dignu uzbunu u susednoj kući.

Deca su sada na sigurnom, ali njihov deda je ubijen zajedno sa sinom kada je kasnije došao na lice mesta.

Pojedini izveštaji sugerišu kako je Sofonov služio za plaćeničku vojsku Vagner.

Pušten je kući u proleće, kaže se u izveštajima.

Oba osumnjičena bila su u stanju "ekstremne alkoholisanosti" kad su privedena, a učesnik u zločinu je opisan kao "snažan i visok muškarac", piše Dejli mejl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.