VOJNI VRH DNR: Ukrajina stvara uslove za obnavljanje ratnih dejstava

Izvor: 011vodič.com, 15.Avg.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJNI VRH DNR: Ukrajina stvara uslove za obnavljanje ratnih dejstava

VOJNI vrh Donjecke Republike izdao je noćas vanredno saopštenje kojim je optužio Ukrajinu da ruši Minsk-2 i da „stvara uslove za obnavljanje ratnih dejstava”.
Ministarstvo odbrane se istovremeno obratilo liderima „normandijske četvorke” – Angeli Merkel, Vladimiru Putinu i Fransoa Olandu (četvrti je Petar Porošenko) – da obrate pažnju na činjenicu da se Ukrajina sprema za novi rat.
Uz naglašavanje da Kijev bezrazložno za pogoršavanje situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << optužuje DNR, iz Donjecka je ukazano da Ukrajina nastavlja da gomila snage i oružje uz linije razdvajanja. Za primer je navedeno: da je kod naselja Nogorodskoje tokom dana svoje položaje pojačala sa tri višecevne raketna bacača „Grad” i sa tri haubice D-30.
Ovome je pridodata i statistika koja pokazuje da je ukrajinska armija za poslednjih 5 dana po gradovima i naseljima DNR ispalila preko 5.600 različitih projektila. Od toga – 1580 raketa, granata kalibara 122 i 152 milimetara – 2013, a mina – 1094.
Vanredno oglašavanje vojnog vrha DNR sve je samo ne slučajno.
Ukrajinska armija je – čim se smrklo – počela da tuče periferiju Donjecka.
Na udaru je opet i Gorlovka i – udari se pojačavaju.
Kod Novoazovska – Ukrajinci su pokušali napad sa mora, ali su se povukli kad su ostali bez dva desantna čamca (jedan je potopljen,a  drugi ozbiljno oštećen).
Artiljerijski dueli su počeli i kod Debaljceva.
#fakti
The post VOJNI VRH DNR: Ukrajina stvara uslove za obnavljanje ratnih dejstava appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.