VISOK NIVO PANIKE U PENTAGONU! Ovo je njihov odgovor na curenje poverljivih dokumenata

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023, 12:03

"VISOK NIVO PANIKE" U PENTAGONU! Ovo je njihov odgovor na curenje poverljivih dokumenata

U petak je rukovodstvo agencije "ograničilo protok obaveštajnih podataka" kao odgovor na curenje dokumenata.

Curenje poverljivih američkih dokumenata o Ukrajini izazvalo je paniku u rukovodstvu Pentagona, piše list "Vašington post", pozivajući se na izvore.

Prema rečima "dvojice američkih zvaničnika" koje citira list u petak je rukovodstvo agencije "ograničilo protok obaveštajnih podataka" kao odgovor na curenje dokumenata. Istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako je primetio neimenovani američki zvaničnik, ograničenje je bilo izuzetno strogo, što ukazuje na "visok nivo panike" među rukovodstvom Pentagona.

Kako napominje list, jedan od predstavnika evropskih obaveštajnih službi takođe je izrazio zabrinutost, jer bi Vašington mogao da smanji pristup saveznicima svojim budućim obaveštajnim izveštajima, što bi moglo da ih u potpunosti ostavi u mraku.

Pri tome, mnogi od objavljenih tajnih dokumenata nose oznaku NOFORN, što znači da je zabranjena njihova predaja stranim državljanima. Ali postoji izuzetak od ovog pravila, prema kojem informacije ovog nivoa i dalje mogu da dobijaju predstavnici bliskih saveznika Sjedinjenih Američkih Država – zemalja-članica zajednice "Petoro očiju": Australija, Velika Britanija, Kanada i Novi Zeland.

Mnogi američki zvaničnici i njihovi strani partneri su, prema pisanju lista, bili zapanjeni, a u nekim slučajevima i ljuti zbog mnoštva detalja da Vašington špijunira svoje "prijatelje i neprijatelje", o čemu svedoče podaci koji su se pojavili na internetu.

List "Njujork tajms" je ranije objavio da su na društvene mreže procurili poverljivi materijali u kojima se opisuje stanje ukrajinske armije i planovi SAD i NATO-a za jačanje Oružanih snaga Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PROCURILA NOVA SERIJA TAJNIH DOKUMENATA! Vašington više ne veruje ni svojim saveznicima - Pentagon špijunirao i Ukrajinu?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023

Prema američkim funkcionerima, američki FBI je pokrenuo istragu o izvoru curenja informacija..Curenje poverljivih američkih dokumenata o Ukrajini zakomplikovalo je odnose Vašingtona sa saveznicima, objavio je New York Times pozivajući se na američke funkcionere...Prema pisanju NYT-a,  Vašington...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.